A Szűz Telihold lehetőséget ad, hogy megváltoztasd a sorsod - már csak élned kell vele

2023.03.05

Fotó: Getty Images/Miriam Cerezo Garcia 

Március 7-én a délutáni órákban Szűz Telihold lesz - ilyenkor a két fényadó szemben áll egymással, azon kívül, hogy megvilágítják egymást, még egy tengelyt is létrehoznak. Mint minden tengelynek, a Halak-Szűz tengelynek is megvan a maga értelmezése: ilyenkor a tudatosság és a tudatalatti dolgok egyensúlya foglalkoztathat minket. A Halak az örök álmodozó, szemben a precíz és nagyon tudatos Szűzzel. Az abszolút racionális Szűz Hold, a lélek, aki imádja a feladatait, és akkor érzi jól magát, ha hasznára van másoknak, szemben áll az irracionális Halak Nap minőséggel, ahol sok esetben hajlamosak vagyunk túlidealizálni dolgainkat. A szembenállás mindig egyensúlyra tanít.

Ez a Halak-Szűz tengely hoz egyfajta lelki tatarozást számunkra, de nevezhetjük belső nagytakarításnak is. Tökéletes az időszak a számvetésre, átgondolhatod, honnan indultál, és hova tartasz. A Hold fényszögei a lelki beállítottságot és a hétköznapi közérzetet befolyásolják, és arra késztetnek minket, hogy találjuk meg a lelki békénket, stabilitásunkat, és nézzünk a jövőnk felé. A telihold az elengedést, a megtisztulást segíti. Álljunk meg egy kicsit, és gondoljuk végig az életünket. Legyen időnk magunkra, és tudatosítsuk, hogy mit szeretnénk elérni a következő időszakban. Amire nincs szükségünk, mind mentálisan, mind fizikailag, azt engedjük el, és lépjünk tovább. Szabaduljunk meg az érzelmi terheinktől. Gondoljuk végig, hogy: hol van bennünk egyensúly az álmodozás, és a valódi rend között?

Az önbizalmad edzője lesz a Szűz Telihold

Az idei Szűz Telihold azért nagyon meghatározó, mert a Szaturnusz ugyanezen a napon belép a Halak jegyébe. A Szaturnusz a nagy tanítónk, ami a leckéket, korlátokat, feladatokat és nehézségeket hozza el számunkra. A Szaturnusz Halakba lépésével kicsit átszíneződik a jegy minősége. Egyfajta húzd meg, ereszd el érzésed lehet tőle, ugyanis a Szaturnusz a karmát és az életünk lezárásait mutatja, és legkevésbé tud azonosulni a Halak intuitív minőségével, pedig a Halak jegy is a lezárásokról szól, csak teljesen más minőségben. Mindenesetre a Szaturnusz nem igazán érzi jól magát, ezért elképzelhető, hogy az elkövetkező időszakot nehezebben fogjuk megélni.

A Szaturnusz a Halakban korlátozza a Halak képzeletgazdagságát és spiritualitását. Ezúttal nem a külvilágban, nem másokban, hanem önmagunkban kell keresni a megerősítést. Megtapasztalhatjuk, hogy az egyéni önelfogadásunk már nem elegendő, vágyunk arra, hogy mások is meglássák erényeinket és képességeinket, hogy önbizalmunk ki tudjon teljesedni. Tehát az idei Teliholddal kapunk egy jobb egyenest a Szűz Teliholdtól, ahol kénytelenek vagyunk rendszerbe rakni az életünket, és szolgálatba helyezni lelkünket, és jön egy bal egyenes is, a Szaturnuszi korlátok és leckék által. Pont ezt tanítja a Telihold: az egyensúlyt

Bár ijesztően hangzik, ami velünk történik, a téridő pillanat a többi bolygó által mégis remek lehetőséget nyújt, hogy harmóniát teremtsünk önmagunkban, gyógyuljunk a világnézetünkben, és sorsot változtassunk, amihez kellő mennyiségű optimizmust kapunk.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!