Mérleg Telihold

2023.04.03

Fotó: Shutterstock, Pexels 

2023. 04. 06-án, csütörtök reggelre Teliholdra ébredünk, és mint minden ilyen fázis, ez a Mérleg Telihold is a beteljesülésről szól, amikor az emberi kapcsolatok kerülnek előtérbe. Talán az egyik legmeghatározóbb a Teliholdak közül, ugyanis Kos és Mérleg jegyekben az önérvényesítés és az önfeláldozás témája kerül szembe egymással.

A Mérleg jegy minden esetben a társas kapcsolatokról, a harmóniáról és a biztonságra való törekvésről szól. Elgondolkodhatunk, mit szeretnénk kapcsolatainkban, egyedül szeretnénk-e menedzselni a dolgainkat, menni előre, és nem foglalkozni senkivel, vagy háttérbe tudjuk-e szorítani az egyéni késztetéseinket, feláldozni magunkat a másikért, lemondani az önös érdekekről és teljes diplomáciával és együttműködéssel élni az életünket a partnerrel.

Mire alkalmas a Mérleg Telihold időszak?

Az időszak tökéletes, hogy megvizsgáljuk kapcsolatainkat a saját szemszögünkből - és a másik fél szemszögéből is. Teliholdkor hajlamosak vagyunk feszültebbek lenni, így ne hozzunk elhamarkodott döntéseket. Érzelmeink összekuszálódhatnak, lehetnek negatív gondolataink, így ne hagyjuk, hogy ezek eluralkodjanak rajtunk. Törekedjünk a harmóniára, és arra, hogy megtaláljuk egyensúlyt a megfelelési kényszerünkben, erre tökéletesen alkalmas ez az időszak.

Harmónia mindenek felett

A Telihold napján a Kos Nap eléri a Kos Chiront, és egyesülnek. A Chiron a karmikus sebeinket mutatja, és ebben a jegyben az erő-erőszak kérdésköreinek fájdalmait igyekszik gyógyítani, a Nappal történő együttállása energiával telíti, és tudatosítja bennünk a folyamatot. Napvilágra kerülhetnek a párkapcsolati sérüléseink, és elindulhatunk a gyógyulás felé vezető úton.

Bár ez az időszak alkalmas a gyógyulásra, a téridő pillanat mégsem hoz könnyű helyzeteket. Az Uránusz is bekapcsolódik a Telihold fázisba, és karmafényszöget vet a Naphoz, amitől a személyes szabadságvágyunk felerősödhet, és mivel ez egy tengely, így egy másik oldalon is karmafényszöget vet a Holdhoz, amitől ugyancsak menekülni vágyunk az érzelmi kötöttségektől, és ez az állapot hozhat számunkra némi lelki labilitást. Egy lapra kerül fel minden, de vajon melyik érzés lesz az erősebb? A Kosban álló Nap-Chiron akarattal telített gyógyító hatása, vagy a lelkünkben kavargó érzések, mert tökéletes harmóniát szeretnénk elérni, de közben a szabadságvágyunk is belepiszkál a képbe.

Gondold végig az életed jelenlegi szakaszát, találd meg az egyensúlyt a vágyaid és a mások elvárásai között. Gyógyítsd meg lelked a múltbéli sérülésektől, és költözzön a szívedbe harmónia és megértés. Jöhetnek eltérő, ellentétes gondolatok, engedd az energiákat áramolni, és érkezzen meg a válasz kérdéseidre. Mivel a Telihold segíti az elengedést, ezért ez az időszak alkalmas a párkapcsolati vagy akár munkakapcsolati beszélgetésekre, amikor ki tudjátok beszélni magatokból sérelmeiteket.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!