Csillagjegyek függőségei: mutatjuk, minek képtelen ellenállni az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő

2023.03.28

Fotó: martin-dm/Getty Images

A függőség szó a hétköznapi használatban negatív jelentésű, rossz érzésünk lehet tőle, ha erre gondolunk. Mindenképpen valamiféle ragaszkodást, kényszeres szokást jelent. Sokan még önmaguknak sem merik bevallani, milyen függőségben szenvednek, pedig ezeknek a dolgoknak az időben való felismerésével sokfajta probléma megelőzhető lenne. Kialakulásának több lehetséges változata van: okozhatja gyerekkori trauma, amikor a gyermek nem kapja meg azt a fajta szeretet, szükségletet, amit elvárna a szüleitől, a környezetétől, vagy esetleges abúzusok érik, .ami lehet fizikai vagy verbális. A másik ok lehet egy nem várt életesemény, amit nem tudunk feldolgozni, és mentális problémákat okozhat. A függőség tárgya lehet az alkohol, a nikotin, a drogok. Lehetnek kényszerbetegségek, mint például a kleptománia, kényszeres vásárlás, evési zavarok. Vannak társ- és kapcsolati függők, és bizony a szex és szerelmi függőségek is megjelenhetnek. Lehet valaki munkamániás, küzdhet játékszenvedéllyel, és manapság a közösségi média, a filterek, és a kisvideók vannak ránk túl nagy hatással. Vannak hajlamosító tényezők a csillagjegyek esetében is, természetesen ez tipizálás és nincs kőbe vésve, szabad akaratunk dönti el, hogy a függőségek mennyire tudják uralni az életünket. Nézzük, milyen minták állnak a levegő elemű csillagjegyek függőségei mögött.

Ha valaki levegős jegyben született, vagy az aszcendense az, de tovább megyek, több bolygója áll levegős jegyekben, akkor arról az emberről elmondható, hogy nagy mértékben logikusan gondolkodik, és a racionalitás kiemelkedő szerepet tölt be az életében. A levegős csillagjegyű emberek lételeme az információ áramoltatása és az ismeretek gyűjtése, és nagyon hat rájuk a másokkal való kommunikáció. Mindig és minden helyzetben képesek magukat kidumálni. Soha nem érzelemek alapján döntenek, egy kivétel van talán, a Mérleg jegyűnél a párkapcsolati döntések befolyásolhatóak. Na de nézzük egyesével a csillagjegyek függőségeiket.

Ikrek

Az Ikrek jegyű emberek nagyon kíváncsi természetűek, szeretnek tanulni, mindenhol és minden körülmények között megtalálják a közös hangot bárkivel. Szeretnék tudni, hogy mi miért van. Ha a szükség úgy hozza, nem riadnak vissza egy kis füllentéstől sem, hogy jó színben tüntessék fel magukat. A jelenben élnek, ezért sokszor felületesnek tűnhetnek, pedig csupán azt élik meg, hogy ami elmúlt, az az adott, jelenbeli pillanatra már nem érvényes, ezért nem foglalkoztatja. Mivel minden érdekli, ezért hozzá tud szólni témákhoz, amivel könnyedén elhiteti másokkal, hogy mindenhez ért. Nehéz helyzetekben a számára legmegfelelőbb arcát mutatja a külvilág felé, ettől ravasznak és csalafintának tűnhet. Függőségei lehetnek a netezés, a chatelés és a közösségi média oldalakon való szörfözés.

Mérleg

A Mérleg jegyűek általában nagyon szépek. Érdekesek tudnak lenni, ugyanis az elsőszámú függőségük a kapcsolatfüggőség, és az határoz meg leginkább egy Mérleg jegyűt, hogyan viszonyul párjához, mit tesz meg neki. Társra van szüksége,  ert egyedül nem érzi jól magát a világban, és mindent elkövet, hogy a partnere jól érezze magát. Lehetőségeit mindig gondosan mérlegeli, opportunista és diplomatikus. Szeret jól élni, számára nagyon fontos a külső, a ruhák és a divat világa. Ezért a párkapcsolati függőség mellett szóba jöhet a vásárlás és a divat iránti szerelem függőségei. Harmóniára való törekvése sokszor lehet beteges.

Vízöntő

A Vízöntő csillagjegyű sok esteben fényévekkel megelőzi saját korát, mert kizárólag a jövő és a haladás érdekli, ezért az ebből eredő gondolatait néha ráerőlteti másokra. Elképesztő lázadó személyiség tud lenni, fontos számára saját szellemi szabadsága. Minden erejével és tudásával azon dolgozik, hogy az embereknek felvilágosultabb gondolataik legyenek. Sokszor érzelemmentes, és túlságosan objektív. Mivel gondolkodásmódja egyedi, függőségei közé tartozhat az internet világa, azon belül is a videójátékok, abban tudja magát nagy mértékben kiélni. Vigyáznia kell emberi kapcsolataira, ápolnia kell őket, amiben függőségei korlátozhatják. Ezen kívül a szabadság iránti gondolkodásmódja és érzelemmentessége lehet őrjítő.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!