Csillagjegyek függőségei: Mutatjuk, minek képtelen ellenállni a Rák, a Skorpió és a Halak  

2023.04.05

Fotó: Strelciuc Dumitru/Getty Images 

A függőség szó a hétköznapi használatban negatív jelentésű, rossz érzésünk lehet tőle, ha erre gondolunk. Mindenképpen valamiféle ragaszkodást, kényszeres szokást jelent. Sokan még önmaguknak sem merik bevallani, milyen függőségben szenvednek, pedig ezeknek a dolgoknak az időben való felismerésével sokfajta probléma megelőzhető lenne. Kialakulásának több lehetséges változata van: okozhatja gyerekkori trauma, amikor a gyermek nem kapja meg azt a fajta szeretet, szükségletet, amit elvárna a szüleitől, a környezetétől, vagy esetleges abúzusok érik, ami lehet fizikai vagy verbális. A másik ok lehet egy nem várt életesemény, amit nem tudunk feldolgozni, és mentális problémákat okozhat. A függőség tárgya lehet az alkohol, a nikotin, a drogok. Lehetnek kényszerbetegségek, mint például a kleptománia, kényszeres vásárlás, evési zavarok. Vannak társ- és kapcsolati függők, és bizony a szex és szerelmi függőségek is megjelenhetnek. Lehet valaki munkamániás, küzdhet játékszenvedéllyel, és manapság a közösségi média, a filterek és a kisvideók vannak ránk túl nagy hatással. Vannak hajlamosító tényezők a csillagjegyek esetében is, természetesen ez tipizálás és nincs kőbe vésve, szabad akaratunk dönti el, hogy a függőségek mennyire tudják uralni az életünket. Nézzük, milyen minták állnak a víz elemű csillagjegyek függőségei mögött.

Ha valaki vízjegyben született, vagy az aszcendense az, de tovább megyek, több bolygója áll levegős jegyekben, akkor arról az emberről elmondható, hogy az esetek többségében irracionálisan gondolkodik, és az érzelmek kiemelkedő szerepet töltenek be az életében. A vízjegyűek sokszor az érzelmeikkel vannak elfoglalva, és olyan dolgok is foglalkoztatják őket, ami a többi jegynél fel sem merül. Ők a legfogékonyabbak a misztikus világra, intuíciós érzékük lehet nagyon fejlett, sok bennük az alkalmazkodási képesség, és befogadóak másokkal szemben. Sokszor hangulatemberek, és rendkívül érzékenyen tudnak reagálni. Na de nézzük egyesével a csillagjegyek függőségeiket.

Rák

A három vízjegy közül talán ők a legérzékenyebbek. Nagyon családcentrikusak, gazdag fantáziával rendelkeznek, ragaszkodóak és gondoskodóak - talán túlságosan is. A Rák jegy egyik függősége az érzelmek skáláján a túlzott gondoskodás, és ha visszautasítják ebben, nagyon meg tud sértődni, behátrál barlangjába. Kitűnő emlékező tehetsége van, és ebből kifolyólag görcsösen tud ragaszkodni a múlt dolgaihoz. Nem szereti a stresszes helyzeteket, szorongással tölti el, ha valamit nem tud megoldani. Ha sérelem éri, a Rák jegyű lehet bánatevő, főleg akkor jön elő nála, ha nélkülözve van. Mániákusan fél az egyedülléttől, ezért kapcsolatfüggő is. Extrém esetekben fájdalmait sem tudja uralni, és gyógyszerfüggővé válik.

Skorpió

A Skorpió jegy élete folyamán megéli az érzelmek legmélyebb és legmagasabb skáláját, és amibe más belerokkan, ő abban az érzelmi világban érzi a legjobban magát. Illetve úgy tesz. Függőségei közé tartozik megélni a legmélyebb szenvedéseket, a féltékenységet, a bosszút, a fájó hiányérzetet, a birtoklási vágyat és a teljes kiszolgáltatottságot. Mániákusan kutat a titkok után, titkolózó és rejtőzködő, de közben rendkívül kíváncsi és érzéki. Minden függősége a szenvedélyééből fakad, mint például mániákusan kutakodik, igazi kikérdezőbiztos. Szexfüggőségekben is elsők között vannak.

Halak

A Halak máshogy érzékeny, mint a Rák és a Skorpió. Ő is érzelmes, de el is veszik érzelmeiben. Amíg a Rák a mártír, a Skorpió a manipulatív, addig a Halak az áldozati szerepet vállalta az érzelmek viharában. Sok esetben rendkívül befolyásolható, pedig nagyon intuitív, de mégis annyira rá tud hangolódni másokra, hogy nem hallgat saját megérzéseire, hanem sodródik az árral. Mivel szeret álomvilágban élni, és kizárja a külvilágot, a Halak jegyűeket bélyegzik meg legtöbbször az alkoholizmussal és a drogfogyasztással. Ha felméri saját képességeit, és nem ad teret az önpusztító tevékenységeknek, gyógyítóvá válhat.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!