Szerelmi horoszkóp:

2023.03.04

Fotó: CofeeAndMilk/Getty Images 

Közeledik a tavasz, és a hosszú hideg tél után mindannyian vágyunk egy kis boldogsághormonra, ezért minden másodpercet megragadunk, hogy elmerüljünk a Nap éltető energiájában. Nincs ez másképp a szerelemmel sem - ilyenkor felerősödnek az érzelmek, párkapcsolatunkban is egy kis frissességre, megújulásra vágyunk. Ha még nincs kapcsolatunk, ránk törhet a vágy, és azon kapjuk magunkat, hogy gőzerővel párt keresünk.

Ez az időszak kimondottan kedvező a párválasztáshoz. Ilyenkor nyitottabbak vagyunk, és könnyebben ismerkedünk. Március közepétől a Vénusz, ami a harmóniateremtés, a kreativitás, a szerelem és az élvezetek bolygója, besétál saját jegyébe, a Bikába, ezért duplán érvényesül a hatása. Amikor a Vénusz a Bika jegyben van, akkor hajlamosak vagyunk jobban ráfókuszálni az anyagi dolgainkra, hajhásszuk az élet örömeit, fontossá válik a hűség és a ragaszkodás, és jobban figyelünk a külső megjelenésünkre is. A Vénusz Bikába lépésével párhuzamosan olyan bolygó kombinációk alkotnak együttállás, ami kihatással lehet a sorsunkra, amire teljes mértékben rá tudunk fókuszálni, szembe tudunk nézni az esetleges karmikus sérüléseinkkel, és meg tudjuk érteni magunkat. Ha ezeket a bolygó hatásokat jól hasznosítjuk, akkor nagy eséllyel megtaláljuk a boldogságunkat.

Arról már írtam, hogy milyen párkapcsolatra vágynak az egyes jegyek, és most jön egy kis ízelítő, hogyan harmonizálnak a jegyek egymással. Itt is, mint mindig, a csillagjegyből indulunk ki, de fontos a Hold és az aszcendens jegye is. Természetesen a kivétel erősíti a szabályt.

Kos

Kos jegyhez a legjobban a tűz jegyek illenek, így az Oroszlán és a Nyilas jegyűek jó párost alkothatnak vele. Mindhárom jegy imádja a csillogást, szeretnek a középpontban lenni, szeretik, ha el vannak halmozva bókokkal, és rendkívül energikusak. Szeretnek spontán cselekedni, odaadóak és lelkesek. Akivel a Kosok nehezebben tudnak kijönni, ugyanis az energiák ütközhetnek, azok a Bak jegyűek - talán ők túlságosan megfontoltak és szabálykövetőek a Kosoknak. De a Rák jegyekkel is nehezebben tudják megértetni magukat, és itt felütheti fejét a féltékenység is.

Bika

A Bika jegy szeret párkapcsolatban élni, sőt, csak úgy szeret élni. Mivel mindhárom föld jegyű, a Bakkal és a Szűzzel nagyon jól megértik egymást, egyeznek gondolkodásban, az anyagiakhoz való hozzáállásban. A Bak kevésbé érzelmes, de mivel ezeknek a jegyeknek idő kell a bizalom kiépítéséhez, így hamar összhangba tudnak kerülni. Megértheti magát a Skorpióval is, itt jobban dominál a szenvedély és a szexualitás, így abban maximálisan ki tudják elégíteni egymást, a gondolkodásban már akadhatnak nézeteltérések. Akit a legkevésbé ajánlanék egy Bikának, az az Oroszlán, aki azt szereti, ha őt kényeztetik, valamint a Vízöntő jegyét a habitusa és a forradalmi gondolkozása miatt.

Ikrek

Az állandó izgalmakat kereső Ikrek jegyhez az ugyancsak levegős jegyű Mérleg és Vízöntő kombinációt tudom ajánlani, akik szellemileg nagyon jól megértik egymást. A Mérleggel az ágyban is repül az idő, a Vízöntővel pedig meg tudja élni szabadságvágyat, de jól ki tud jönni a lelkesítő, kissé bohém életérzést szerető Nyilassal is. Akivel kevésbé tud harmóniában élni, az a Halak (bár én több éve élek boldog házasságban egy Ikrek férfivel, ezért most nagyon meg is tudnám cáfolni a dolgot) de valóban itt normál esetben ellentétes energiák dolgoznak. A Szűz jeggyel csak olyan Ikrek jegyűeknek ajánlok komoly kapcsolatot, akik szeretik a tökéletes rendet.

Rák

Az érzelmes Rák jegyhez olyan pár illik, aki ugyanolyan érzelmi fokon tud égni, és fontos számára a család és a hűség, ugyanis a Rák a párkapcsolatot nagyon komolyam gondolja. Talán a Rák a legalkalmazkodóbb jegy, és szívből tud szeretni, ezért majdnem minden párosítás fekszik számára. A Skorpió jegyével végzetes szerelmet tud megélni, nagyon gyakori párost alkotnak. A Bak tudja ugyanolyan kielégítő hőfokon viszonozni szerelmét. A Bikákkal is kiválóan meg tudja magát érteni. Óvatos lennék a Kos jeggyel, talán túl akaratos, és túlságosan direkt az érzékeny lelkű Ráknak.

Oroszlán

Az Oroszlán az, aki a szerelembe szerelmes, és közben kicsit magába is. Olyan partnerre vágyik, aki maximális odaadással tudja szeretni. Ilyen érzelmi energiával a Mérlegek és a Nyilasok rendelkeznek. Az Oroszlán szereti a Nyilas optimizmusát és pezsgő kreatív életmódját, a Mérleg pedig odaadó, hű társa tud lenni. A Vízöntő is fel tudja kelteni az Oroszlán érdeklődését, mind szellemileg, mind az ágyban, ha félre tudják tenni saját büszkeségüket, remek párost alkothatnak. Óva inteném az Oroszlánokat a Skorpiótól, akik túlságosan birtoklóak tudnak lenni, és a Bikáktól, akik ugyanúgy szeretik az élvezeteket, a hatalmi harcokból ugyanis viták alakulhatnak ki.

Szűz

A Szűz jegy az egyik legkritikusabb jegy, nehéz neki megfelelni. Akik ettől függetlenül próbálkozhatnak, azok a már említett föld jegyűek, a Bika és a Bak, akik ugyanúgy észszerűek és kissé földhözragadtak, ráadásul anyagiakban is ugyanazokat az értékeket képviselik. Szóba jöhet még a Halak jegy, bár totális ellentéte a hűvös és tartózkodó Szűznek, ezért a Szűz érzelmeit ki tudja billenteni a komfort zónájából. Az Ikrek és a Nyilas maximum ideig óráig tud jó párost alkotni: az egyik túl szétszórt a pontos Szűznek, a másik meg túl nagyvilági.

Mérleg

A Mérleg szeret harmóniában élni, ezért minden jeggyel megtalálja a közös hangot. Kapcsolatfüggő, és szellemi ember, ezért az Ikrek és a Vízöntő a két favorit, de mivel totál alkalmazkodó tud lenni, így bármelyik jegy kijöhet vele. Remek párost alkothat az Oroszlánnal. A Kos pont az ellentétes pólus, mégis izgalmas tud lenni egy Mérleg számára. Akivel annyira nem tud mit kezdeni, az a túlságosan érzékeny és mélyérzésű Skorpió és Halak.

Skorpió

A Skorpió a vízjegyek közül a legtitokzatosabb, nagyon nehéz kiismerni őket. Sokszor manipulatív, ezáltal szeretik irányítani társukat. Szexuális energiájuk a legmagasabb az összes jegy közül. Tökéletes párost tud alkotni a Halak és a Rák jegyekkel, bár utóbbival megélheti a hangulatingadozások legmagasabb skáláját is. Bakokkal és Bikákkal is jól ki tud jönni, ha az érzelmeket helyre rakják, tartós kapcsolat lehet közöttük. A Kosokkal nehezen összeférhetőek, mivel mindketten túlságosan harcos, önfejű, és kemények tudnak lenni.

Nyilas

A Nyilas tűz eleme igen aktív tud lenni a szerelemben, bár szeret egyszerre több vasat a tűzben tartani. Nem tehet róla, szereti a szerelmet ő is. Hozzá illő jegyek, akik megérthetik ezt a fajta hőfokot, az a Kos és az Oroszlán, de jól ki tud jönni a Bikákkal is, ameddig az nem akar vele szemben túl birtokló lenni. A Halak túlságosan érzelmes számára, bár szexualitásuk felülmúlhatatlan tud lenni. A Szűz a másik jegy, akivel nem valószínű, hogy tartós harmóniába tud keveredni, ugyanis nem képes megérteni a Nyilas szabadságvágyát.

Bak

A Bak, mint mindenben, a szerelemben is építkezik, és bár az egyik legnehezebben meghódítható jegyről van szó, mégis, ha megcsapja Ámor szele, onnantól nincs megállás. Fontos számukra a hűség és a stabilitás, ezért a hasonszőrű föld jegyekkel tud a legjobban összhangba kerülni. Ha a Bikával megtalálja a közös érzelmeket, tartós és maradandót tudnak alkotni együtt, a Szűz is hasonló, itt azért érdemesebb több érzelmet belevinni a kapcsolatba. Egy érzelmes Rák kitartó munkával elnyeri méltó szerelmét a Bakokkal. A Kos jegyűek túlságosan hirtelenek, optimisták és aktívak a Bakok számára, és a Mérleggel is nehezen tud érzelmi kapcsolatot kialakítani.

Vízöntő

A Vízöntőnek nem csak az érzelmek, de a gondolkodásmód is nagyon fontos. Szabadságvágyó, így a másik két levegős jeggyel tud harmonizálni. Próbálkozhatnak az Oroszlánokkal, bár több bennük a szexuális vonzalom, mint az érzelem. Akiknek egyáltalán nem ajánlom a párkapcsolatot, az a Halak jegye, túlságos álmodozó a Vízöntőnek, és nehezen jön ki a Bikával is, bár az ellentétek vonzzák egymást alapon próbálkozhatnak.

Halak

És végül a Halak jegye, ahol két véglet létezik: vagy baromi szerelmes és hűséges, vagy nagyon szerelmes, de mindenkibe, és tulajdonképpen nem is tehet róla. Ezért, ha ez a verzió áll fenn, nem ajánlom az érzékenyebb és féltékenyebb típusoknak, mint a Skorpió, pedig, ha viszont hűségesek egymáshoz akkor az egyik legtökéletesebb pár tud válni belőlük. Könnyen megtalálja a hangot a Bakkal és a Bikával is. Nyilasokkal adódhat nehézsége, bár, ha együtt vetik bele magukat az élvezetekbe, ők is remek párrá válhatnak.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!