Csillagjegyek függőségei: mutatjuk, minek képtelen ellenállni a Bika, a Szűz és a Bak

2023.03.20

Fotó: Getty Images /Klaus Vedfelt

A függőség szó a hétköznapi használatban negatív jelentésű, rossz érzésünk lehet tőle, ha erre gondolunk. Mindenképpen valamiféle ragaszkodást, kényszeres szokást jelent. Sokan még önmaguknak sem merik bevallani, milyen függőségben szenvednek, pedig ezeknek a dolgoknak az időben való felismerésével sokfajta probléma megelőzhető lenne. Vannak hajlamosító tényezők a csillagjegyek esetében is, természetesen ez tipizálás és nincs kőbe vésve, szabad akaratunk dönti el, hogy a függőségek mennyire tudják uralni az életünket. Nézzük, milyen minták állnak a föld elemű csillagjegyek függőségei mögött.

A föld jegyű emberek gyakorlatias és felelősségteljes személyiségek. Fontos számukra, hogy megbecsüljék őket. A Föld elem az érzékszervi észlelést írja le, mint az ízek és az illatok. Fontos számukra a testiség, szeretnek két lábbal a földön járni, folyamatosan biztonságra törekednek, fő erényük a józanság és praktikusság. Na de vegyük sorra jegyenként, ki minek képtelenek ellenállni.

Bika

Az első föld elem a Bika, akire legfőképp a birtoklási vágy jellemző. Imádja élvezni az életet, szinte már habzsolja azt. Mindig odafigyel a részletekre, ugyanis a lehető legtökéletesebb világot szeretné kialakítani önmaga és a szerettei számára. Vágyakozik a szépség és a teljesség után. Fontos számára a szerelem, és persze az érzéki örömök is. Az anyagiak nagyon nagy szerepet játszanak életében. Ezen felül nem csak birtokló, de féltékeny típus is, hajlamos megjelölni a maga módján mindazt, amiről azt gondolja, hogy az övé. Függőségei ezért megnyilvánulhatnak az élvezetekben, az anyagiakban és párkapcsolataiban is.

Szűz

A második föld jegy a Szűz, aki teljesen máshogy éli az életét, mint a Bika. Neki pontosan az a dolga, hogy megtanulja élvezni az életet. Kettős jellem, szinte már a végletek embere. Az egyik legérzékenyebb és leglelkiismeretesebb jegy, ami komoly szorongást jelenthet számára. Mindenben a tökéletességre vágyik, nem elégszik meg a kevésbé jóval. Az egyik legmeghatározóbb függősége a rendmániája, tisztaságmániája. Kifejezetten kritizáló és szőrszálhasogató tud lenni. Hatalmas a megismerés utáni vágya, szereti rendszerezni a tudását, ezért mindent katalogizál és kategorizál, mint a föld jegyek általában. Függősége megmutatkozhat a munkamániában is.

Bak

A harmadik föld jegy a Bak, az egyik legszorgalmasabb csillagjegy, ezen felül a legtisztességesebbnek és leginkább lelkiismeretesnek tartják a csillagjegyek közül. Nagyfokú önfegyelem és önmegtartóztatás jellemzi. Talán ez a legnagyobb függősége: a tökéletesség iránti erős vágy. Mindig mindent véghezvisz, amit eltervezett. Nem ismer határokat, nem akar elbukni, hiszen akkor azt gondolhatnák róla, hogy nem elég jó, nem elég erős. Magára vállal mindent, amiről úgy gondolja, hogy fontos. Vigyáznia kell a túlzott fegyelemmel saját maga felé - és mások irányba is. Szülőként talán a legszigorúbb csillagjegy. Túlzott követelései szorongással töltheti el környezetét. Munkamániája végzetes lehet

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!