Brutális energiákat és hatásokat hoz a Kos Újhold, ezért sorsdöntő, hogyan élsz vele

2023.03.21

Fotó: MonicaNinker/Getty Images 

A jelenlegi Újhold 2023. 03. 21-én, este fél hét magasságban pontosodik be, és ez az asztrológiai év első Újholdja, így a Hold mágikus ereje sokkal jobban hat ránk, mint bármikor máskor. Kivételes állás ez a mostani, amikor a nappali és az éjszakai fényadók szorosan egymás mellett állnak, méghozzá tűpontosan a Merkúr és a Neptunusz felezőjén. Hogy mit is jelent ez számunkra? Ki akarjuk fejezni az érzésinket, érzelmeinket, mindazt, amit gondolunk. Mint minden Újhold, ez is valaminek az elindításáról szól, és ez szorosan összefügg az akarattal.

Mire vágysz úgy igazán?

Megjelenhet a vágy a függetlenségre, sokkal jobban rá tudsz hangolódni a saját akaratod érvényesítésére, és az azt követő cselekedetekre. Ez a hangulat viszont hozhat konfrontációt, összekülönbözést is másokkal. A jelenlegi Újhold fő témaköre az általunk végzett hétköznapi feladatok, amikor fókusz kerülhet azokra a rendszeres tevékenységekre, kötelességekre is, melyek napi szinten szembe jönnek velünk. Figyeljünk jobban az egészségünkre, és mivel az Újhold valaminek a kezdetét jelenti, ilyenkor nagy eséllyel el tudunk indítani valamit. A Kos erejével rendelkezünk, ami rendkívül kedvezően hat ránk, így az akaratunk is jobban érvényesülhet. Tehát tavasz indító hónap is, Kos Újhold is, itt az idő, hogy többet foglalkozzunk a testünkkel és az egészségünkkel.

Bátran mozduljunk ki a szabadba, vegyük fel a nyúlcipőt, kiránduljunk, vagy csak sétáljunk nagyokat, sokan ilyenkor kezdenek el futni is. Mivel a Merkúr bolygója is közel van, ami tanulással és a kommunikációval kapcsolatos dolgosainkat mutatja, nyugodtan kezdjünk valami új dolognak a tanulásába.

Ne generálj új karmát!

Mivel a karma asztrológia szerint ahol a Nap és a Hold áll, abban a házban generáljuk életünk karmáit, illetve új terheit - törekedjünk arra, hogy senkivel ne rúgjuk össze a port. Próbájunk meg a körülöttünk lévő dolgokra nyugodtan és higgadtan reagálni, és mivel ez valaminek a kezdete, elkezdhetjük kipucolni a karmikus szemetünket is.

A téridő pillanat rengeteg fényszöget tartogat, és megjegyzem, nem mindegyik kedvező, ugyanis frusztráltak lehetünk, hogy korlátozva vagyunk szabadságérzetünkbe, és még az akaratunkat is nehezen tudjuk érvényesíteni, pedig a Kos Újhold pont erről szólna, nem beszélve a Plútó Vízöntőbe lépéséről. Szóval nagyon fontos, hogy lássuk meg a szépet a minket körülvevő dolgokban. Kezdjük el értékelni azt, amink van. Kezdésnek tökéletes lehet egy jó kis tavaszi nagytakarítás - a gondolatainkban, elménkben is.

Önmagad fejlesztésére szánd az energiát!

Ahogy elhagyjuk az Újhold fázist, belépünk a növekvő fázisba, amikor előtérbe kerülnek a tervezéssel, befogadással és a felépítéssel kapcsolatos dolgok. Figyeljünk ezekre. A Kos a fejet uralja, így fontos, hogy ne menjünk fejjel a falnak, ne izgassuk fel magunkat, a migrénesek is jobban figyeljenek. Ezen kívül a Kos kritikus testrésze még az agy és az állkapocs. Figyeljünk az érzékszerveinkre, mint például a hallás, a szaglás, a látás, az ízlelés, de ide tartozik az egyensúly érzékelés is, amit nem csak érzékelnünk kell, de meg is kell találnunk életünkben az egyensúlyt is. Igyunk sokat, együnk sok gyümölcsöt, szívjuk magunkba a Nap energiáját, és a legfontosabb, hogy töltődjünk.

Mindenkinek boldog és kiegyensúlyozott Kos Újholdat kívánok.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!