Csillagjegyek függőségei: mutatjuk, minek képtelen ellenállni a Kos, az Oroszlán és a Nyilas 

2023.03.08

Fotó: Getty Images/master1305 

A függőség szó a hétköznapi használatban negatív jelentésű, rossz érzésünk lehet tőle, ha erre gondolunk. Mindenképpen valamiféle ragaszkodást, kényszeres szokást jelent. Sokan még önmaguknak sem merik bevallani, milyen függőségben szenvednek, pedig ezeknek a dolgoknak az időben való felismerésével sokfajta probléma megelőzhető lenne.

Kialakulásának több lehetséges változata van: okozhatja gyerekkori trauma, amikor a gyermek nem kapja meg azt a fajta szeretet, szükségletet, amit elvárna a szüleitől, a környezetétől, vagy esetleges abúzusok érik, ami lehet fizikai vagy verbális. A másik ok lehet egy nem várt életesemény, amit nem tudunk feldolgozni, és mentális problémákat okozhat. A függőség tárgya lehet az alkoholizmus, a nikotin, drogok. Lehetnek kényszerbetegségek, mint például a kleptománia, kényszeres vásárlás, evési zavarok. Vannak társ- és kapcsolati függők, és bizony a szex és szerelmi függőségek is megjelenhetnek. Lehet valaki munkamániás, küzdhet játékszenvedéllyel, és manapság a közösségi média, a filterek, és a kisvideók vannak ránk túl nagy hatással.

Vannak hajlamosító tényezők a csillagjegyek esetében is, természetesen ez tipizálás és nincs kőbe vésve, szabad akaratunk dönti el, hogy a függőségek mennyire tudják uralni az életünket. Nézzük, milyen minták állnak a tűz elemű csillagjegyek függőségei mögött.

Kos

A Kos energiájában egy jó adag egészséges önérdek van, ami időnként elhajolhat szélsőségekbe is - ilyenkor szereti, ha minden róla szól. Kiemelkedően kezdeményező típus, gyakran megy szembe félelmeivel. Lételeme a harc és a sport, szeret pörögni, ezért adrenalin szintje az átlagosnál jóval magasabb. Ügyeljen rá, hogy ezt mozgással tudja levezetni, és ne éljen túlzott koffeinnel, energiaitalokkal, és ne nyúljon egyéb szerekhez. Az egyik legerősebb jegy, akarata nagyon intenzív, nem szereti a kötöttségeket, nehezen fékezhető. Szexualitásában is érezhető fékezhetetlensége, akaratossága, lételeme a szenvedély. Mint ahogy a jelleme is mutatja, vigyáznia kell a szenvedélyeivel.

Oroszlán

Az Oroszlán lágyabb, mint a Kos, máshogy mutatkozik meg benne az uralkodási vágy. Ameddig a Kos önérvényesítő, addig az Oroszlán sokkal magabiztosabb és méltóságteljesebb tud lenni, ösztönösen uralkodik, a gond akkor van, ha ez az uralkodási kényszer túlzott uralkodásba , és hatalomvágyba megy át. Ilyenkor megjelenhet nála a zsarnokság, negatív megélésében az irigység. Az Oroszlán függősége sokszor abban nyilvánul meg, hogy azt szeretné, hogy mindenki őt csodálja. Ehhez valami maradandót kell alkotnia, így nem riad vissza a hírnévtől, rosszabb esetben a hírhedtségtől. Állandó rivaldafényre van szüksége, maximálisan beleéli magát az élet nagy játékaiba. Ehhez párosul a pazar és fényűző életmód, ruhák, luxuscikkek formájában. Lehet a vásárlás is a mániája. Nagyon testtudatos tud lenni, így ebben is kiélheti függőségét.

Nyilas

A Nyilast a tudás, az igazság, és a tapasztalatkeresés jellemzi. Kalandor és nyughatatlan, vele született humorérzéke és n.agy szíve van. Amíg a Kos akaratos, az Oroszlán zsarnok, addig a Nyilas jegyre nem jellemző ez a fajta hatalomvágy, ő máshogy foglalkozik magával, mániákusan akar boldog és vidám lenni, ezért becsvágyó és törekvő, aki nem ismer akadályokat. Negatív megélésében környezetével túlzásokba esik, soha nem tudod nála, hogy mi igaz abból, amit mond, nagyzási hajlama van, és nem bír mértéket tartani. Legyen szó élvezetekről, ételről, italról. Játékszenvedélye határtalan tud lenni, ő a hamis kártyás, és szerencsejáték függősége is lehet. Hízásra is hajlamos túlzott habzsolása miatt

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!