A ma esti Telihold megoldást nyújt, hogy továbblépj - használd ki okosan az erős energiáit

2023.02.05

Fotó: Getty Images/Artur Debat 

Őseink korában a Telihold pihenőnap volt, ugyanis ilyenkor az energiák kétszeres erővel hatnak. Ha a Telihold az Oroszlán jegyben van, akkor a szív energiái erősödnek fel, ugyanis a szív ehhez a jegyhez tartozik. Oroszlán Holdban előtérbe kerül a személyes kreativitás felfedezése és megélése. Erős vágyat érzünk az önkifejezésre, lelkünk ilyenkor ragyogni vágyik mindenek felett. Arról is szól ez az időszak, hogy felismerjük mindazt, ami zavar bennünket az életünkben, és megoldást találjunk arra, hogyan tudunk továbblépni.

Mivel a jelenlegi Telihold nagyon erős és szenvedélyes energiával rendelkezik, ilyenkor kezdeményezőbbek, bátrabbak vagyunk, és lehetőséget kapunk, hogy megtegyük, amit szeretnénk. A Teliholdat a Vízöntő Nap világítja meg, ami tompítja az Oroszlán énközpontúságát, és segíti azt, hogy ne csupán saját magával, de a környezetével is harmonikusabb kapcsolatba lépjen. A Nap ereje a Vízöntőben segít bennünket az önkifejezésünkben az élet örömeivel és a szerelemmel kapcsolatban. A Hold és a Nap szembenállása felszínre hozhatja a tudatos és a tudattalan szükségleteinket. Az érzelmek és az ösztönök Teliholdkor érik el csúcspontjukat, és képesek vagyunk vele kifejezni a tudatosságunkat.

A Hold fényszögei a lelki beállítottságot és a hétköznapi közérzetet is befolyásolják, na de mi van akkor, ha kevés fényszögkapcsolat van? Akkor felerősödnek a meglévő energiák, még jobban figyelnünk kell rá. Ma pontosan ilyen puskaporossá válhat a levegő, ami merevvé, rugalmatlanná teszik az álláspontokat, és nyugtalanság lehet úrra rajtunk. Ha nem figyelünk érzéseinkre garantáltan bele tudunk ragadni.

Szabadság bármi áron

Ahogy az előzőekben írtam, felerősödhetnek az energiák, ezért a jelenlegi szembenállást beárnyékoló zavaró tényezők duplán hatnak. Az egyik ilyen fényszög,

ami kétszeres erővel hat, a kapcsolatokon belüli szabadságvágy kérdéseit feszegeti, ugyanis az Uránusz támadja mindkét fényadónkat. Fontos tudnunk, hogy miért érezzük ezt a vágyat, és azt is, mi a dolguk vele. Vigyázni kell, ugyanis ez a szabadságvágy megmérgezheti kapcsolatainkat. A másik behatás miatt veszélyben lehet szerelmi életünk, ugyan a fényszög távolodó, de még mindig hatótávolságon belül érezhető a Mars-Vénusz kvadrát, ami a nemek harcát eredményezi, ezért problémák merülhetnek fel párkapcsolatainkban, munkahelyünkön és a társas kapcsolatainkban. A női energiák Halak jegyben szentimentálissá tesznek minket, érzelmeink ködössé válhatnak, ezzel szemben a férfi energiák az Ikrek jegyében egy kis flörtre, kalandra vágynának.

Ez a kettős hatás különös véletleneket hozhat életünkbe, nyugtalanná és ingerlékennyé válhatunk tőle. Miközben ez az időszak a ragyogásról kellene, hogy szóljon, mert Teliholdkor ez lenne a dolgunk, ezek az ellentétek azonban kiéleződnek és távolságot, szakadást idézhetnek elő az emberi kapcsolatainkban, előtérbe helyezve a szabad lélek és a személyes szabadságvágy dilemmáját. Figyeljünk arra is, hogy a szerelem és a barátság nem zárják ki egymást, azonban lehet, hogy a mostani Teliholdkor választás elé kerülünk. Minden esetben próbáljuk meg mások érdekeit összhangba hozni saját érdekeinkkel.

Elő a kérdéseiddel!

Ahogy ezt az írást olvasod, azzal a kérdéssel kell foglalkoznod, amelyik legbelül a legjobban megfogott valamiért. Tedd fel a kérdést, és válaszold meg magadnak. Elmélkedj rajta, mert elindít benned valamit, ami változást hoz. Teliholdkor vannak, akik érzékenyebbek lesznek, hangulatuk és közérzetük megváltozik. Felszínre törhetnek olyan érzések, gondolatok, amelyek el vannak nyomva, és felszabadulásra várnak, ezért ez a nap az elengedésről is szól. Ha esetleg a depresszió tünetei felerősödnek, vagy szorongásos problémák, pánikrohamok jelentkeznek, hatásos tud lenni egy szuper jóga vagy meditáció, amitől testünk és lelkünk újra összehangba kerül.

Figyeljünk belső érzéseinkre, legyünk magunkkal őszinték. A Telihold hatalmas erejét használjuk ki intuitív módon. Ezeken a napokon különösen érzékenyek lehetünk, előfordulhatnak látomások, sokkal jobban figyeljünk az álmainkra, mert azok súghatnak ilyenkor. Ha elégedetlennek érzed magad, akkor nézd meg, hol alakult ki benned, és milyen életterületen érzed leginkább. Készüljünk rá tudatosan erre a napra, ugyanis ilyenkor van lehetőségünk elengedni a stresszes dolgokat az életünkből. Legyünk minden esetben optimisták, vegyük észre az életünkben a csodákat! Próbáljuk meg ez a vasárnapot pihenéssel tölteni, ilyenkor az a legjobb, ha kényeztetjük magunkat, így telhet ez a nap lustálkodással is.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!