Minden csillagjegynek van egy sötét oldala, ami szakításkor mutatkozik meg - mutatjuk őket jegyenként

2023.02.10

Fotó: IMAXtree/Shutterstock/Glamour

Nem véletlenül van annyi szakítás: nagyon sok inger ér minket, és egyre kevésbé figyelünk a másikra, vagy az élet örömeire. A szakítás megélése általában kudarc és csalódás együttese, veszteség, amin sokan nehezen lépnek túl. Az egyes csillagjegyek különböző módon dolgozzák fel érzelmi életüket: vannak, akiknél, ha elmúlik a szenvedély, hiányérzetük támad, és szeretnének újra arra az érzelmi hullámvasútra felülni, amin eddig ültek, ezért nem elégszenek meg a jelenlegi kapcsolatukkal, így újabb ingereket keresnek.

Miért olyan fontos az első két év?

Biztos nem árulok el titkot, de a kapcsolatok első két éve a szexről szól. Az első nyolc hónapot a Vénusz uralja, ilyenkor általában minden szép és jó, a kapcsolat tele van harmóniával, megértéssel, és egy kis veszekedés után még jól is esik, az édes hancúr, mert újra mindent megszépít. Az első évforduló környékén lehetnek az első komoly összeütközések, ilyenkor Mars szembenállást élünk meg, ami az akaratok egymással szembeni érvényesítéséről szól. Majd a következő évben kialakul, hogy mennyire tudunk alkalmazkodni a másikhoz. Ha letelt a második év, onnantól kezdve nem a szenvedély és a vágy a legfőbb motiváció, itt már bekapcsol a szeretet, és boldogan élhetünk, ameddig meg nem halunk.

Na de mi van akkor, ha ezt a boldogságot évek múlva beárnyékolja valami, és már nem akarjuk megmenteni a kapcsolatunkat? Ilyenkor elkezdődnek a viták, és az addig szeretett társ egy csettintésre vadidegenné válik. Olyan viselkedést produkál, hogy feltesszük magunknak a kérdést, vajon mit szerettünk benne, és azon gondolkozunk, hogy ismerjük-e őt egyáltalán. Valójában ismerjük, csak az eddig pozitívnak vélt tulajdonságaiba szerettünk bele, és most bekövetkezett az az állapot,

amikor felszínre kerülnek a negatívumok, és a társ velünk szemben is megvillantja a sötét oldalát. Minden csillagjegynek megvan ugyanis a negatív megélése, és ezen kívül még a leszálló holdcsomónk Ç is árulkodik, mivel bekapcsol egy védekező mechanizmus, és annak a jegynek a kellemetlen tulajdonságai is felszínre jöhetnek, ahol a holdcsomó áll. (ha nem tudod, hogy mi a partnered leszálló holdcsomód jegye, itt tudod megnézni, és az a jó hírem van, hogy nem kell hozzá tudni az óra, percet, akkor is megmutatja). Lássuk, mik ezek a negatívumok, amit álmunkban sem gondoltunk, és most ellenünk fordulhat:

Kos

Ha eddig imádtad, hogy a párod harcias, és mindenhol megvéd, minden bizonnyal ezt a tulajdonságát fogod legjobban utálni a szakításnál. Folyamatosan támad és beleköt az élő fába is, önzővé, és önfejűvé válik veled szemben.

Bika

Amilyen gavallér volt a kapcsolat alatt, olyan kapzsivá válhat egy válásnál. Nehezen mond le a luxus dolgairól, osztozkodásnál úgy gondolja, minden őt illeti. Még akkor is birtokló és féltékeny, ha már nem te vagy a párja.

Ikrek

Eddig csodáltad a változatosságot, ami bearanyozta a mindennapjaitokat, most viszont sosem ér rá, hogy megbeszéljétek, amit kellene. Hazudozik, nem ér oda sehova, elkésik a megbeszélt találkozóról, és ha már nem érdekli, nem is pazarolja rád az energiáját, hiszen a világban még annyi minden van, amit meg akar ismerni.

Rák

Ameddig dúlt a szerelem, a világ legjobb érzése volt gondoskodása és a szeretete, de most, hogy szakításra került a sor, folyamatosan a mártírt játssza, és kifejezetten nyűggé válhat odaadása. Még jobban előjön birtokló és kisajátító énje, mert szeretné visszaszerezni a szerelmét.

Oroszlán

Itt az a legfontosabb, hogy ki szakított kivel, ugyanis, ha őt hagyták el, akkor a végletekig meg tud sértődni, mert hiúsága nem bírja ezt elviselni. Ilyenkor arrogánssá és lekezelővé válik.

Szűz

Ha Szűz jeggyel szakítasz, azonnal felsorolja az összes rossz tulajdonságodat, mindent a fejedre olvas. Közben kíméletlenül távolságtartóvá és érzéketlenné válik.

Mérleg

Észre sem veszi, hogy szakítottatok, annyira kerüli a konfliktust. Sok esetben a szakítás okát sem érti. Még akkor is próbál megoldást találni, ha már mindennek vége.

Skorpió

Érzelmileg a Skorpiónak a legnehezebb a szakítás, ez számára a legnagyobb pokol. Lefagy tőle, egy ponton pedig kifejezetten bosszúállóvá válik.

Nyilas

Mivel a Nyilas nagyon nehezen megy bele komoly kapcsolatokba, ezáltal a szakítás sem rázza meg nagyon. Egyszerűen tovább áll, más kalandokat keres.

Bak

A Bak jegy szakításnál önfegyelmet és visszafogottságot mutat. Érzelmeit nem fogod rajta látni, mert nem mutatja ki. Viselkedése pesszimista és cinikus lesz.

Vízöntő

Nagyon nehéz őket megfejteni, főleg, ha az érzelmeikről van szó - éppen ezért szakítás közben sem tudod, mit gondol épp. Fontossá válik neki, hogy magát a legjobb színben tüntesse fel, így hajlamos érvelni, hogy ő mit tett bele ebbe a kapcsolatba, hogy a végén még te érezd magad rosszul.

Halak

Imád szerelmes lenni, így, ha szakításra kerül a sor, abba bele is tud halni, és hajlamossá válik saját álom és fantáziavilágában menekülni.

.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!