A Holdjegyednek sokkal nagyobb hatása van az életedre, mint gondoltad - Mutatjuk, mi a tiéd

2023.01.31

Fotó: IMaxTree 

Kezdjük az alapoknál, ha érdekel az asztrológia, akkor fontos, hogy tudjuk, milyen jegyben áll a Holdunk, ez ugyanis nagyban meghatározza, milyen spirituális csomaggal érkeztünk a jelenlegi inkarnációba. Ha a Napjegyet vizsgáljuk, az az ego, ami fénylik és cselekszik a világban, a Holdjegy a lelkünk, ami megmutatja, hogy milyen "lelki táplálékra" van a szükségünk. Pszichológiai szempontból a tudatalatti dolgainkat szemlélteti, az intuíciót, az ösztönös reakciókat, a spirituális énünket, rávilágít arra, hogyan állunk érzelmileg a világhoz. Érzékelteti az anyához fűződő kapcsolatunkat, megmutatja az otthoni szokásainkat és megjeleníti a gyökereinket, neveltetésünket. Női képletben a gondoskodó én jelölője, férfi horoszkópban az anyával való kapcsolatot mutatja, de azt is megtudhatjuk, hogy a férfi mit vár el gyermekei anyjától. Mivel a Hold alapvetően a múltat, vagyis a megélt karmikus tapasztalatokban gyökerező személyiségréteget mutatja, így ez az egyik legfontosabb múltjelölő a képletben. Pontosan ezért érezhetünk sokszor deja vú érzést, ugyanis a lelkünk emlékszik a múltunkra.

Ugyanúgy 12 jegy áll a rendelkezésünkre, és azt a spirituális csomagot választjuk, amit a lélek már megtapasztalt, és ebben az inkarnációban ezen képességeit és választott feladatát tökéletesre szeretné fejleszteni. Ha nem tudod, milyen jegyű a Holdad, akkor itt tudod megnézni. Kíváncsi vagy, hogy ez alapján milyen spirituális tapasztalatokkal rendelkezel?

Kos

Az egyik legerőteljesebb jegy, aki nem fél akaratot érvényesíteni, érzelmileg rendkívül impulzív, és sokszor előtérbe helyezi magát másokkal szemben. Harcias jellem, viselkedése pedig olykor önzőnek tűnhet mások számára. Szereti, ha minden kívánsága azonnal teljesül. Nem bírja a korlátokat, ugyanis az önállóság mindennél fontosabb számára. Stílusa viszonylag nyers tud lenni, éppen ezért nincs félnivalónk, hogy hátba támad, mert ha valaki, ő mindent egyenesen a szemünkbe mond. A jegynek lehetnek alacsony rezgésű megnyilvánulásai, így mindenki találkozott már olyan Kossal, aki agresszív, türelmetlen és elképesztő rámenősen reagál mindenre. Gyermekeit szabad szellemben neveli, hagyja őket kibontakozni, az életet megtapasztalni. Szerelmi élete lehet nagyon szenvedélyes, odaadó, ugyanis lételeme a flörtölés és imádja a kalandokat.

Bika

A Bika jegyű Hold nem egy Speedy Gonzales, az őt ért hatásokra lassan, és higgadtan reagál. Javarészt érzékszerveire hagyatkozik, ezért a várakozás nem okoz gondot számára, ugyanis rendkívül türelmes tud lenni. Sosem szabad sürgetni, mert attól csak kiborul. Vele született érzéke van a pénzteremtéshez, belső értékítélete szinte csalhatatlan. Ösztönösen kreatív, szereti a különleges tárgyakat, elvarázsolja a szépség és a harmónia. Retteg a szegénységtől, ezért mindent megtesz, hogy környezetének biztonságos anyagi javakat teremtsen. Remekül tud gondoskodni gyermekeiről, kapcsolataiban érzéki és odaadó, maximálisan figyel partnerére, ennek következtében birtokló és féltékennyé válhat. Ha valamit negatívan él meg, kifejezetten makaccsá és sértődékennyé válik, aki képes napokig duzzogni.

Ikrek

Rendkívül szeszélyes tud lenni, de közben elbűvölően szellemes. Izgalmas történeteivel pillanatok alatt a társaság középpontjává válik. Sokszor az a probléma vele, hogy nem gondolja át, hogy pontsan mit is kellene mondania, ezért viselkedése sértő lehet mások számára, pedig távol áll tőle, hogy megbántson bárkit maga körül. Kínos helyzetekben gyorsan és találékonyan tud reagálni. Kíváncsisága végtelen, szereti, ha sokféle mentális inger éri. Érzelmi életéről szívesen beszél, a legkönnyedebb a Holdjegyek között, mivel képes elengedni mindazt, amire már nincs szüksége. Kapcsolataiban könnyed, szellemes, nem sértődékenység, sérelmeit nem dédelgeti, megbocsátó típus. Szülőként fontos az intellektuális értékek átadása gyermekei számára.

Rák

A Rák a Hold uralkodó bolygója, ezért ez a legerősebb Holdjegy, maximálisan érvényesül a jegy minősége. Rendkívül érzelmes és gondoskodó, fontos számára a család. Látszólag a legtökéletesebb szülő, aki mindent megtesz a gyermekeiért, ebből kifolyólag lehet túlságosan birtokló és követelőző, aki nehezen engedi meg gyerekeinek, hogy a saját útjukat járják. Memóriája páratlan, soha semmit nem felejt el. Szerelmi életében odaadó és szerető társ, de érzékeny lelke miatt könnyen megbántódik és olyankor elvonul barlangjába. Ragaszkodása terhes lehet mások számára.

Oroszlán

Aki Oroszlán Holddal született tüzes és szenvedélyes, elképesztő kreatív egyéniség, akinek rengeteg figyelemre van szüksége. Bár soha nem mutatja, de szíve mélyén nagyon érzékeny, ezért fontos számára mások elismerésére. Környezete gyakran inspirálódik a mérhetetlen mennyiségű kreatív energiától, ami benne rejlik. Megnyilvánulásaiban erősíti és bátorítja a körülötte lévőket. Szerelmi életében odaadó, és gyengéd, de jobban kedveli, ha ő van kényeztetve. Nagyon gondoskodó szülő, aki kifejezetten büszke gyermekére, és mindent megtesz érte.

Szűz

A Szűz Hold lelke akkor a legboldogabb, ha feladatokat láthat el, és hasznára válhat másoknak. Tisztaságmániás, mindenben a rendteremtésre törekszik. Jó esetben csak az élet bizonyos területein igényli a tökéletes viszonyokat, rossz esetben képtelen elengedni magát, és a környezetének hideg sterilitást képvisel. Érzelmileg visszahúzódó, lehet szőrszálhasogató, aki magas értékrenddel bír, és egészsége kiemelkedően fontos számára. Elképesztően finnyás tud lenni, zavarják a szagok, a rendetlenség, bár sokszor inkább csak mások felfordulása zavarja, a sajátja kevésbé. Élményeit analitikusan dolgozza fel, gondolatait magában futtatja, nehezen nyílik meg másoknak. Mivel a tökéletesre vágyik, lehet önmarcangoló, amivel gátolja saját magát. Szülőként gyermekétől is maximalizmust vár el, nehéz megfelelni neki. Ha szerelemről van szó, érzelmeit ritkán mutatja ki, meghódításához nagyon sok türelem kell.

Mérleg

A Mérleg Holdat sosem mossák el az érzelmek, és hidegen hagyják mások érzelmi kitörései is. Ritkán tud mély és felkavaró érzéseket produkálni, nem jellemző rá az érzelmi cunami. Alapvetően fontos számára a béke és a harmónia. Jelleme udvarias és tapintatos, cserébe ezt várná el ő is mindenkitől. Olykor a helyzeteket hosszasan megfontolja, így másoknak számára határozatlannak tűnhet. Problémamegoldó képessége kiváló, gyorsan megtalálja a szellemi összefüggéseket, és az irracionális szempontok nem térítik el. Szülőként is képes megőrizni a tárgyilagosságát, sokszor úgy viselkedik, mint egy robot. Ezt környezete nem mindig méltányolja. Mivel fontos számára a harmónia, kizárólag kapcsolatban tudja elképzelni magát, ahol a jegyek közül az egyik legodaadóbb társ tud lenni.

Skorpió

Ő a látó Hold - gyakorlatilag bárkin átlát, mindent megérez, és bármilyen élethelyzetben tudja és érti, mi játszódik le a színfalak mögött. Nincs előtte titok, ő akkor is kifürkészi a legmélyebb rejtélyeket, ha nem akarjuk. Imádja megfigyelni mások érzelmeit, ezért rendkívül jó emberismerő. Abban az esetben, ha őt éri sérelem, sebezhetővé válik, és ekkor kiszolgáltatott tud lenni. Szülőként is intuitív, szeret mindent kézben tartani. Folyamatosan ösztönözni gyermekeit, hogy magasabb célokat érjenek el. Alacsony rezgéseiben tud manipulatív és birtokló lenni.

Nyilas

A Nyilas Hold optimista, lelkes és őszinte, mer nagyot álmodni, teret ad gondolatainak. Talán ő az egyik legboldogabb jegy. Nem szeret alakoskodni, ezért akárcsak az Ikrek, megnyilvánulásával sokszor megbántja környezetét, pedig nem áll szándékában. Nem melengeti sérelmeit, és nem jellemző rá a féltékenység sem. Nem foglalkozik a múlttal, fél lábbal mindig a jövőben van. Szereti a kalandokat, erős a szabadság iránti vágya, és minden érdekli, ezért kiterjedt baráti körrel rendelkezik. Szülőként optimista, laza, gyermekeit szabad szellemben neveli, tele van hittel és lelkesedéssel. Párkapcsolataiban vidám és szerethető, de nem szereti a korlátokat, és azt, ha birtokolni próbálják.

Bak

Ennek a Holdnak stabil érzelmei vannak, de ezt általában nem hozza a külvilág tudomására, ezért sokszor talán ridegnek tűnhet. Lelkiismeretes és gondos, ráadásul rendkívüli önuralommal áll mindenhez, így az élményekre is visszafogottan reagál, amitől túlságosan határozottnak látszik. Abban az esetben, ha érzelmeit ki meri mutatni, akkor az egyik legmegbízhatóbb partner válik belőle. Rendszerint pesszimista, mert nehezen hiszi el, hogy az életben bármit is könnyen megkaphat. Párkapcsolataiban hűséges, szülőként fontos számára gyermeke taníttatása, fejlődése.

Vízöntő

A renitens lélek, akinek az egyik legfontosabb a szabadságvágya. Kedves, jószívű személyiség, gondolatait szereti megosztani barátaival, magas intellektussal rendelkezik. Érzelmileg szeret független maradni, és mások érzékenységét is kevésbé veszi észre. Lehetetlen meggyőzni, véleményétől eltéríteni, mert meg van róla győződve, hogy neki mindig igaza van. Elveiből nem enged. Nagy lelki megújulásokra képes. Természete miatt, válságosabb életszakaszból mindig talpra tud állni, igazi túlélő. Nehezen szánja rá magát viszont, hogy gyermeke legyen, de ha megteszi, óriási felelősségtudattal neveli. Szellemi párkapcsolatot keres, ugyanis fontos számára az intellektus.

Halak

Mint a másik két vizes jegy, a Halak Hold is intuitív, érzékeny és befogadó, tökéletes lelki támasz környezetének. Olyan, mint egy érzelmi szivacs, egyszerűen mindent magába szív. Ő is látó Hold, bár sokszor nem tud különbséget tenni a valóság és a gondolatai között. Álmodozó, szenvedélyes és együttérző, másokat gyógyítani vágyó személy, aki elsősorban arra született, hogy a lelkeket gyógyítsa. Gyermekeit feltétel nélkül szereti, párkapcsolataiban pedig odaadó, szerelmes típus. Sokszor nem is látja reálisan párját, annyira elviszik az érzelmei.

.

© 2022 Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!